
Werkwijze
De podoloog gaat tijdens het consult met de patiënt op zoek naar de achterliggende oorzaak van de problemen. Na vraagstelling en een biomechanisch onderzoek aan de hand van verschillende statische en dynamische meetanalyses (zoals video-analyse, drukmeetanalyse, 3D-laserscan, …) gaat de podoloog over tot het maken op maat van corrigerende zolen. Meer info over de werkwijze vindt u door op één van onderstaande linken te klikken:
- Houding en ganganalyse
- Huid- en nagelafwijkingen


Houding en ganganalyse
De podoloog tracht steeds de oorzaak van uw klacht te achterhalen. Na een volledig biomechanisch onderzoek wordt bepaald of u al of niet geholpen kan worden met zooltherapie. Het podologisch onderzoek bestaat uit verschillende stappen, namelijk:
1.Anamnese: hierbij worden doelgericht vragen gesteld, zodat de podoloog een algemeen beeld kan vormen van de klachten.
2.Klinisch onderzoek: hier gaan we op zoek naar de dysfuncties van de spieren, beenderen en gewrichten.
3.Biomechanisch onderzoek: elk gewricht in ons lichaam heeft een aantal bewegingsgraden. De podoloog controleert en meet de mobiliteit van de gewrichten van de voorvoet, enkel, knie, heup en bekken. Dit gebeurt zowel belast als onbelast.
4.Gang en loopanalyse: er wordt steeds een gang- en loopanalyse gemaakt van de voeten. Dit beeld wordt opgenomen met camera. Hier kunnen we dan beeld per beeld de stand van de voeten gaan controleren.
5.Schoeninspectie en -advies: het is belangrijk dat we de patiënt informeren over degelijk schoeisel, zowel tijdens de sportbeoefening als de gewone dagdagelijks schoenen.