Podologische zolen

Door middel van zeer nauwkeurige scanners, speciaal ontwikkeld voor podologie wordt een 2D en een 3D scan genomen van de voetpositie en- vorm.

De gegevens verkregen uit de 2D en 3D scans, gecombineerd met deze uit het biomechanisch onderzoek, worden door de podoloog geanalyseerd en verwerkt zodat deze een perfect op maat gemaakte – corrigerende en functionele-  zool kan maken.

De nadruk ligt hier duidelijk op de corrigerende functie. Functionele zolen of correctiezolen, worden gemaakt om de stand van de voet actief te corrigeren. Men spreekt dus niet van een “steunzool”. Om tot correctiezolen te komen, zal er steeds een 2D en 3D scan afgenomen worden van beide voeten, met de voeten in een belaste, neutrale stand.

De ingescande voetafdrukken zullen verwerkt worden door een software programma, volledig en speciaal ontwikkeld voor de podologiewereld. De scan zal daarna digitaal worden gecorrigeerd. Hierbij worden de gegevens uit het eerder beschreven biomechanisch onderzoek gebruikt om aldus de gewenste correctie uit te voeren. De zolen worden door middel van het CAD CAM systeem vervaardigd uit een EVA materiaal in eigen labo. Hierdoor zijn de zolen duurzaam en afwasbaar. Er kunnen verschillende hardheden van materiaal gekozen worden, naargelang de pathologie van de patiënt.